Äventyrlig svamputflykt

IMG_2367 IMG_2366_2

Naturskyddsföreningens SVAMPUTFLYKT den 13 september 2015 under ledning av Dusanka Takac och Per Blomkvist gick till Kulla Backar i närheten av Ugglekärr. Turen hade lockat 12 damer men endast 2 herrar, färdledaren inräknad!!

Vädrets makter var välvilliga och vi slapp regn. Tillgången på svamp var hyfsad för att vara detta året. Bl a gula kantareller och en fin blomkålssvamp hittades. Fångsten gicks  noggrant igenom vid  fikat efter vandringen, så att ingen fick med sig något farligt  hem till grytan!

Terrängen var dock lite villsam, för en deltagare kom lite fel och fick hämtas med bil! Säkerheten får uppmärksammas bättre vid kommande utflykter men sammanfattningsvis en TREVLIG vandring och TACK till Dusanka för den intressanta genomgången!

Per

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.